torsdag 18. april 2013

T-skjorte-gøy

Når en nesten fire år gammel gutt kommer på overnatting til tante, er det om å gjøre å ha noe å gjøre. Og siden fantetante er litt kreativ av seg, så ble det en sommer til at vi tegnet på en t-skjorte...

Trikset er å ha en hvit, forvasket t-skjorte i rett størrelse klar, sammen med innkjøpte tekstiltusjer i ulike farger. Ha noe under når du tegner på den, f.eks. litt papp til å putte inni ermer/rygg, slik at du unngår farge på bord og duk eller lignende.

Så er det bare å sette igang... Vi tegnet både foran og bak, ting og symboler som passet for ham og som han hadde lyst til å ha på den. Etterpå må den strykes, slik at tegningene holder seg, selv i vask. (Tusjene pleier å ha bruksanvisning. - Følg den!)

Ble en MEGET fornøyd gutt som gikk i barnehagen noen dager senere.. :)

Jeg gjentok prosessen med en jeg er fadder på, og nok en gang ble resultatet en glad gutt... Klarer noen å gjette at vi hadde vært på kino og fått laget deig til skillingsboller, før vi jobbet med denne? :)

Dette kan jo gjøres til alle og en hver, men personlig har jeg bare brukt det i to andre anledninger.

Våren 2012 var jeg i to konfirmasjoner. Da fikk alle gjester beskjed om å tegne/skrive en hilsen til konfirmanten på t-skjorten.

#1 gutt - valgte at han skulle bruke t-skjorten, så både front og rygg ble utsmykket. Dette var en veldig kreativ forsamling, som mer eller mindre dekket t-skjorten med skriblerier og tegninger. Og etter at mor hadde lovet å stryke resultatet, samt fotografere for bruksbevis, så var det en glad giver som to dager etter kunne konstatere at den stolt ble brukt og fremvist til venner.

#2 jente - valgte at den skulle henge på veggen. Her var det ikke fullt så mye kreativitet i starten, men det tok seg opp. Tror konfirmanten likte resultatet i hvert fall. Og uansett, så ble det et minne å ta med seg, siden selv besteforeldre tok tusjene fatt! :)

Fantetante B

1 kommentar:

  1. På tide å lage en ny snart nå - nærmer seg sommer...!?! Vi har tusjer og t-skjorter han kan ta med på neste overnattingsbesøk.. Hehe ;-) Klem

    SvarSlett